ADVERTISEMENT


De waarheid over Ashton Kutchers tweelingbroer

Michael Kutcher, tweelingbroer van Ashton Kutcher, acteur uit de ‘That ’70s Show’, leeft een leven buiten de schijnwerpers in tegenstelling tot zijn beroemde broer. Toen hij opgroeide, ondervond Michael ontwikkelingsachterstanden, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij als jong kind de diagnose hersenverlamming kreeg. Navigeren door het leven met een handicap die de motoriek beïnvloedt, is niet gemakkelijk, vooral niet als je een beroemde broer hebt, maar hij heeft zijn handicap er niet van laten weerhouden om zijn leven ten volle te leven.

Sinds zijn volwassenheid heeft Michael meedogenloos gewerkt om te vechten voor zaken die belangrijk voor hem zijn en om een ​​stem te zijn voor mensen zonder platform. Gebruikmakend van zijn wijsheid uit een leven vol ervaringen, waaronder bijna stervend als tiener, reist hij door het land als woordvoerder van verschillende stichtingen en organisaties die zich inzetten voor mensen met een handicap.

Van lobbyen bij het congres tot het schrijven van een memoires, hier is het opmerkelijke verhaal van Michael Kutcher.

Michael Kutcher werd geboren met verschillende gezondheidsproblemen

Michael Kutcher werd geboren op 7 februari 1978, samen met zijn tweelingbroer Christopher Ashton Kutcher, volgens zijn website. Terwijl zijn broer werd geboren als een gezonde baby, met een gewicht van ongeveer 11 pond, had Michael niet zoveel geluk en had hij veel gezondheidsproblemen toen hij ter wereld werd gebracht.

In tegenstelling tot zijn tweelingbroer werd Michael geboren met een gewicht van slechts vier pond, met onontwikkelde longen en ademhalingsmoeilijkheden. Destijds kwam zijn geboorte als een schok voor zijn ouders, Larry en Diane Kutcher, die slechts één kind verwachtten. Vandaag. Na weken van uitgebreide medische zorg kon hij een leven beginnen buiten medisch toezicht. “Mijn moeder merkte dat ik ontwikkelingsproblemen had en niet vooruitging zoals mijn tweelingzus, dus begon ze me naar dokters te brengen”, legde hij uit in de kolom Today’s Parents.

Na verschillende doktersbezoeken en reizen om antwoorden te vinden, kreeg hij de diagnose hersenverlamming niet lang voordat hij naar de kleuterschool ging. Helaas voor Michael zou dit niet het einde zijn van zijn obstakels, en hij zou een levensveranderende ervaring hebben tegen de tijd dat hij een tiener was.

Hij stierf bijna als tiener

Cerebrale parese beïnvloedde Michael Kutchers vermogen om te zien, te lopen en te praten toen hij opgroeide, maar het weerhield hem er niet van om het leven te leiden dat hij voor zichzelf wilde. Toen hij 13 jaar oud was, kreeg hij echter een grimmige diagnose die het potentieel had om zijn leven en de mensen om hem heen voorgoed te beïnvloeden. Destijds diagnosticeerde een cardioloog hem met hartfalen, met minder dan een maand te leven voordat hij een onvermijdelijke (en fatale) hartstilstand zou krijgen, de Twin Cities Pioneer Press opgemerkt in een artikel uit 2012 over de motiverende toespraak van Kutcher voor middelbare scholieren in Iowa.

Zoals de artsen hadden voorspeld, stopte Kutcher’s hart slechts drie weken na zijn eerste diagnose en kreeg hij een hartstilstand. Destijds stemden zijn ouders ermee in een pomp op Kutcher te gebruiken om zijn leven een paar dagen te verlengen, en op wonderbaarlijke wijze ontving hij kort daarna, per zijn website.

Volgens zijn verhaal zoals gerapporteerd door Twin Cities Pioneer Press, werd Kutcher opnieuw geconfronteerd met een beperkte levensverwachting met zijn nieuwe hart, waarbij artsen voorspelden dat hij nog maar zeven jaar zou leven. Ondanks alle aannames en het bewijs van zijn kracht en veerkracht, leeft Kutcher tot op de dag van vandaag.

De carrière van Michael Kutcher is uit de schijnwerpers

In tegenstelling tot zijn beroemde broer Ashton Kutcher, heeft Michael Kutcher een carrière weg van de schijnwerpers en buiten het publieke oog. In plaats van zijn broer te volgen, streefde Kutcher als volwassene een carrière in het bedrijfsleven na. Na zijn afstuderen aan de middelbare school in 1996, ging hij naar de Mount Mercy University in zijn geboorteplaats Cedar Rapids, Iowa, per zijn website.

Kutcher studeerde af met een Bachelor’s Degree in Business Management en Finance, wat hem hielp bij het veiligstellen van een baan in de verkoop. Volgens een interview uit 2010 met De heuvel, was hij pensioenuitvoerder bij Transamerica Retirement Services. “Ik zit momenteel in een overgangsrol – ik maak deel uit van de interne verkoopafdeling, maar ga momenteel over naar een managementfunctie. We verkopen 401 (k) -plannen aan kleine en middelgrote markten”, zei hij bij de tijd. Per 401K-specialistwas Kutcher vanaf 2021 de Strategic Business Planning Manager van Transamerica.

Naast zijn carrière bij Transamerica Retirement Services, werkt hij als adviseur voor een dienst genaamd Joshin die helpt bij het verbinden van personen met een handicap met ervaren zorgverleners en zorgverleners, zoals gerapporteerd door Vandaag. Bovendien is Kutcher een woordvoerder van de Stichting Cerebrale Paresemet behulp van zijn ervaringen en wijsheid om te pleiten voor mensen met hersenverlamming.

Hij vecht om hersenverlamming onder de aandacht te brengen

Buiten zijn carrière wijdt Michael Kutcher zijn tijd aan het bewustmaken van hersenverlamming en het helpen van personen met een handicap om toegang te krijgen tot zorg en middelen die het dagelijks leven beter beheersbaar kunnen maken.

per zijn website, houdt hij zich bezig met spreken in het openbaar en belangenbehartiging namens de Cerebral Palsy Foundation en Donate Life. Hij werkte voorheen ook in de raad van bestuur van Reaching for the Stars, A Foundation of Hope for Children with Cerebral Palsy, totdat de organisatie in 2019 fuseerde met de Cerebral Palsy Foundation. Na de fusie werd Kutcher onderdeel van een nieuw bestuur genaamd de Advisory Circle, dat volgens een persbericht van Cision PR Newswire“belast met het informeren en ontwikkelen van de vele inspanningen van CPF.”

Kutchers pleidooi ging verder dan zijn werk in verschillende organisaties, en hij heeft zijn verhaal naar enkele van de belangrijkste leiders in het land gebracht. Volgens zijn profiel op de Stichting Cerebrale Parese website heeft hij toespraken gehouden voor de CDC, het National Institute of Health, de American Academy for Cerebral Palsy and Developmental Medicine en zelfs Capitol Hill.

De korte vete met broer Ashton Kutcher

Toen ze opgroeiden, waren Michael en Ashton Kutcher zo close als een tweeling maar mogelijk zou kunnen zijn. Hun band was zo sterk dat toen Michael het nieuws ontving dat hij nog maar een paar weken te leven had, Ashton overwoog zelfmoord te plegen om hem zijn hart te geven. “Ik sta op het balkon en denk erover om eraf te springen, en mijn vader komt naar buiten en zegt: ‘Waar denk je aan?’ Ik vertel het hem. Hij komt naar me toe en zegt: ‘Dat kun je niet doen'”, legde de acteur in 2005 uit aan de LA Daily News (via Digitale spion). Gelukkig arriveerde het hart van een donor net op tijd om Michael en misschien ook Ashton te redden.

Hoewel de twee van hun kindertijd tot volwassenheid dichtbij waren, was er een punt in hun relatie toen Michael woedend was op zijn beroemde broer. Rond 2003 onthulde de acteur uit de “That ’70s Show” in een interview dat zijn tweelingbroer hersenverlamming had, wat een korte breuk tussen de broers en zussen veroorzaakte. Wat betreft die ervaring, vertelde Michael: Vandaag,,Ik was heel boos. Heel boos. … Ik wilde niet het gezicht van CP zijn. Ik heb er nooit over gepraat.”

In plaats van boos te blijven op zijn broer, legde Michael verder uit dat door zijn verhaal op zo’n groot niveau te delen, Ashton hem in staat stelde volledig te omarmen wie hij was, in plaats van zijn handicap te verbergen. Ashton heeft ook meer over het leven geleerd via zijn broer, door te zeggen in een prijsuitreiking (via ABC nieuws), “We hebben allemaal hetzelfde vermogen om van elkaar te houden, en dat heeft mijn broer me geleerd.”

Politiek is een andere oorzaak die Michael Kutcher na aan het hart ligt

Een pleitbezorger zijn voor personen met een handicap en het bewustzijn voor hersenverlamming vergroten zijn missies die diep geworteld zijn in het wezen van Michael Kutcher, maar hij is ook gepassioneerd door politiek. In 2010 lobbyde hij bij het Congres om aandacht te vragen voor het gebrek aan financiering voor onderzoek naar hersenverlamming, in de hoop mensen met een handicap, evenals hun familieleden en verzorgers te helpen toegang te krijgen tot betere zorg en middelen. “Er zijn momenteel meer dan 800.000 mensen met hersenverlamming in de VS – één op 278 kinderen [is] getroffen door hersenverlamming – en er is helemaal geen regelitem in CDC-financiering, “vertelde hij De heuvel in 2010.

Buiten zijn pleidooi voor het bewustzijn van hersenverlamming, heeft Kutcher een algemene interesse in politiek, die teruggaat tot zijn jonge volwassenheid. In zijn interview met The Hill onthulde hij dat hij misschien geïnteresseerd zou zijn om terug te keren naar de universiteit om een ​​graad in politieke wetenschappen te behalen, en dat hij zou overwegen om voor een openbaar ambt te gaan.

Kutcher heeft gebruikt Twitter om onderwerpen te bespreken die voor hem belangrijk zijn, variërend van wetgeving die mensen van kleur en patiënten met een handicap beschermt tegen fraude in het orgaantransplantatiesysteem, tot wapen controlein het licht van de massale schietpartij in Uvalde, Texas in mei 2022.

Michael Kutcher is gelukkig getrouwd en heeft een zoon

Michael Kutcher is in alle opzichten succesvol: hij heeft een geweldige carrière, hij werkt voor belangrijke doelen die dicht bij hem staan, en hij is een gelukkig getrouwde man en vader. Zijn eerste en enige zoon werd rond 2005 geboren en sinds hij een kind op de wereld heeft verwelkomd, is Kutcher toegewijd om een ​​vader te zijn voor zowel zijn biologische kind als zijn twee stiefkinderen.

Kutcher heeft een samengesteld gezin met zijn vrouw. Hij woont niet meer in Iowa, maar noemt Colorado nu zijn thuis. In een interview in 2019 met Wij Wekelijkszei Kutcher: “Ik heb onlangs een nieuw gezin hier in Colorado gebouwd en heb zelf een geweldige vrouw met twee jongere kinderen gevonden. Het is weer een hoofdstuk in mijn leven. Ik ben dankbaar dat ik begonnen ben met het schrijven van dat hoofdstuk.”

De identiteit van Kutchers vrouw moet nog worden onthuld, maar hij lijkt niettemin tevreden en gelukkig met zijn gezinsleven.

Hij schrijft een memoires

Het verhaal van Michael Kutcher is even gedenkwaardig als inspirerend. Hoewel hij regelmatig zijn levensreis deelt in openbare toespraken en interviews, werd hij tijdens de COVID-19-pandemie ook gedreven om zijn memoires “My Yellow Brick Road” te schrijven. Forbes. De memoires gaan over zijn leven en hoe hij zijn handicap gebruikte om een ​​stem te zijn om anderen te helpen.

Bij het schrijven van de memoires en het op papier zetten van zijn verhaal, zei Kutcher tegen de publicatie: “Mijn doel is dat mensen die lezen zeggen: ‘Hier is een man die veel obstakels heeft gekregen die de meeste mensen niet eens kunnen doorgronden, en hij is nog steeds rechtopstaand, hij is nog steeds optimistisch, en hij portretteert een positief beeld over het overwinnen van uitdagingen terwijl hij van het leven geniet.'” Naast het vertellen van zijn verhaal, is het boek ook bedoeld om het perspectief van de lezer op het leven te veranderen en, belangrijker nog, mensen te motiveren om het leven te waarderen een beetje meer.

Als iemand wordt geïnspireerd door Kutchers doorzettingsvermogen tijdens de grootste uitdagingen van het leven, dan is het zijn broer, Ashton Kutcher. De acteur sprak lovend over zijn broer om Vandaag in 2021, en zei: “De dagelijkse acties van mijn broer herinneren me eraan dat het leven niet gaat over het omzeilen van uitdagingen – het gaat erom ze te overwinnen. Mike heeft een meedogenloze arbeidsethos en een diep medeleven met anderen.”
#Truth #Ashton #Kutcher039s #Twin #Brother

Leave a Comment

Your email address will not be published.